Адже саме цього дня ця чудова жінка, любляча мати, бабуся і прабабуся відзначала 100-річний ювілей.

Життя Марії Степанівни було нелегке. Доводилося важко працювати в колгоспі і вдома, щоб прогодувати та гідно виховати дітей, а їх у неї було аж шестеро (двох ювілярка вже пережила). Про ці трагічні події жінка розповідає зі сльозами. Так само з болем згадує часи війни. Пригадує, як батьки змушували її ховатися в полі чи у льосі, щоб обійти біду. Адже військові приходили до хати по кілька разів на день. Нині каже, що, зважаючи на ситуацію в нашій країні, єдине, що просить у Бога, — мирного неба над головою і щоб ті часи більше ніколи не повторилися.

Попри всі життєві випробування пані Марії вдалося згуртувати міцну і дружну родину. А це четверо дітей, 16 внуків, 25 правнуків та два праправнуки. Свій ювілей жінка відзначила у великому родинному колі. Рідні розповідають, що нині бабуся Марія свої дні здебільшого проводить за молитвою. Телевізор не полюбляє дивитись, а ось спілкуватись із близькими і проводити час за теплими розмовами просто обожнює. Онуки поважають та люблять Марію Степанівну, пишаються нею і тепло згадують, як піклувалась про них у дитинстві і радувала смачними стравами. А причину бабусиного довголіття вбачають в її надзвичайно спокійній, лагідній вдачі та працьовитості.

З нагоди 100-річного ювілею пані Марію вітала вся родина. Також до поздоровлень долучився народний депутат України Василь Петьовка. Зі щирими побажаннями помічник народного обранця Михайло Штефко вручив довгожительці цінні подарунки, серед яких і пральна машинка. У свою чергу ювілярка подякувала за вітання та сердечно побажала жителям рідного Закарпаття і всієї України щастя, здоров’я, добробуту і такого довголіття, як у неї.

Закарпатська область.

Фото прес-служби Василя Петьовки.